een overzicht van stijlen en tips om te kiezen. Waarmee te dragen? (2024)

een overzicht van stijlen en tips om te kiezen. Waarmee te dragen? (1)

  1. Stijlen en kleur
  2. Hoe te kiezen?
  3. Waarmee te combineren?
  4. Hoe zorg je?
  5. Mooie voorbeelden

Een suède herenjack wordt beschouwd als een controversieel item in de herengarderobe. Stylisten verheffen dit ding tot het hoogtepunt van populariteit, of noemen het ouderwets. Nu kan zo'n jas als behoorlijk populair en modieus worden beschouwd, het belangrijkste is om te weten waarmee en waar je hem moet dragen. Competent en harmonieus het jasje in een of andere set van je kleding (outfit) opnemen, kun je een aristocratisch, verfijnd en nogal stijlvol beeld creëren.

Stijlen en kleur

Een suède jack is zowel praktisch als effectief, daarom houden mannen er zo van. Maar niet iedereen durft het in hun garderobe op te nemen, omdat de verzorging van suède en zijn eigenschappen op het gebied van combinatie voor veel controverse zorgen. In feite suède is niet te grillig met de juiste zorg, en de onbetwistbare voordelen zijn comfort, warmte, zachtheid en gezelligheid - alle mogelijke tekortkomingen wegnemen.

Een verscheidenheid aan stijlen van jassen zijn genaaid van suède, maar twee ervan worden als de meest relevante beschouwd: casual en militair.

Onder de populaire militaire stijlen zijn:

  • erwt jas;

  • bommenwerper (piloot);

  • park.

Onder de casual comfortabele kleding van de casual stijl valt op:

De laatste twee stijlen worden als klassiek en trendy beschouwd.omdat ze nu erg populair zijn. De cowboystijl is relevant, dus het jasje met franjes past bij de modetrends. Fringe bevindt zich meestal op de borst en op de mouwen.

Een suède leren jas ziet er zachter en ingetogener uit dan leer. Deze twee stijlen drukken een zekere agressiviteit uit of geven het beeld een onverstoorbare kalmte.

Suède, het belangrijkste materiaal om te naaien, kan worden aangevuld met andere texturen. Bijvoorbeeld, populaire inzetstukken van bont, leer, breigoed en textiel... Daarnaast vind je modellen met borduursel, vooral in de cowboystijl. Wat kleur betreft, is de maximale vraag naar het palet van bruin en beige. Ze worden als traditioneel beschouwd voor dit type stof. De tinten variëren van rijke donkere chocolade tot verfijnd ivoor. Zwarte en grijze suède jassen zijn ook erg populair.

Mannen die de voorkeur geven aan schokkend en helder, kunnen aandacht besteden aan het wijnpalet, mariene tinten, oranje toon.

Hoe te kiezen?

De bewering dat suède een persoon dik doet lijken, heeft een aantal redenen, maar vaker doet dit probleem zich voor bij het maken van vrouwelijke afbeeldingen. Een suède herenjack ziet er meestal pretentieloos uit. Zelfs een bomberjack of een cowboymodel ziet er niet dik uit, al zijn er eigenschappen die de moeite waard zijn om op te letten.

  • Hoogte. Voor lange en korte mannen worden modellen aanbevolen die net onder de taille eindigen. Als de lengte gemiddeld is, moet u stijlen kiezen die de heuplijn in lengte bereiken.
  • Levensstijl. De factor waar je de jas gaat dragen is bepalend. In een casual en zakelijke look zijn parken, korte jassen en vesten geschikt. Voor mensen die de voorkeur geven aan een vrije urban stijl, komen een erwtjack en een bomberjack goed van pas. Als je veel rijdt, sla dan de langwerpige modellen over - ze zullen snel verslijten. Lange sneden zijn goed voor degenen die graag lopen.
  • De grootte. Ongeacht je lichaamstype, de jas moet goed bij je passen. Koop geen modellen die te strak zitten of in een tas hangen. Suède impliceert duidelijkere lijnen, dus een losse pasvorm als oversized is hier niet erg geschikt.

Waarmee te combineren?

Het belangrijkste is om rekening te houden met de stilistische kenmerken van uw afbeelding. Een suède jasje mag niet botsen met de spullen die je al in je garderobe hebt staan. Daarom moet je, zelfs voordat je koopt, nadenken over wat je van plan bent om suède te dragen.

  • Casual slim. Wollen broeken, gestreepte overhemden, stropdassen, truien of vesten passen hier. Wat betreft schoenen, derby's, woestijnen, mocassins zijn perfect. Deze outfit kan in traditionele bruine of blauwe kleuren zijn.

  • Gewoontjes. In de standaardstijl kun je een jasje combineren met een coltrui, gebreide muts en desert. Een geweldige oplossing is een combinatie van warm bruin en koel blauw of grijs.

  • Zomerse uitstraling. Bij koud weer kan een suède jas over een T-shirt, shirt, polo worden gegooid. Voeg chino-, cargo-, bermuda- en derbyshorts, slips of mocassins toe.

  • Klassiek. Dit is absoluut een suède jas en jeans. De eenvoudigste en meest win-win combinatie die past bij een casual look. Jeans kunnen streng zijn, gescheurd, mager, banaan, bijgesneden. Overhemden in grunge-stijl, overhemden, T-shirts, lange mouwen, gewone T-shirts passen perfect in deze tandem.

Het is beter om sportschoenen van een dergelijk beeld uit te sluiten door ze te vervangen door derby of T-shirts.

Hoe zorg je?

Een suède jack is een nogal grillig en veeleisend product. In de regen zal ze onmiddellijk haar uiterlijk verliezen, waar ze misschien niet meer naar terugkeert. Daarom moet het lopen in zo'n jas in het regenachtige laagseizoen worden opgegeven. Natuurlijk u kunt modellen kiezen waarvan het oppervlak wordt beschermd door een speciale impregnering... En ook deze procedure is niet moeilijk om alleen uit te voeren. Dit soort coating stoot water en vuil af en het uiterlijk blijft ongewijzigd.

Bovendien is het de moeite waard om voor een speciale borstel te zorgen, omdat het niet werkt om suède schoon te maken met gewoon gereedschap. Het is niet aan te raden om een ​​jas van dit materiaal met een strijkijzer te strijken, hier is een stomer nodig. Behandel vervaagde delen van de jas met verf die is afgestemd op de toon. Suède spray is meestal verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Mooie voorbeelden

Een kastanjebruin bikerjack ziet er zacht en elegant uit in combinatie met een cropped broek en bijpassende schoenen.

Een laconiek bruin jasje zal een strikte look aanvullen met een zwarte broek en een trui.

Het suède erwtenjack past perfect in een helder en effectief ensemble.

Een suède bomberjack is een licht, verfijnd en zeer stijlvol stuk van de garderobe van een man. Het is goed te combineren met verschillende kleding.

Westerse stijl is nu erg relevant en franje wordt beschouwd als een decoratief topelement.

Zie hieronder voor informatie over het dragen van bovenkleding.

een overzicht van stijlen en tips om te kiezen. Waarmee te dragen? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6046

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.